Вирішила розповісти вам свій старий рецепт «Наполеона» для мене він назавжди залишиться найсмачнішим і простим. Ви знаєте, в інтернеті натикалася на багато різних рецептів. Але як починаю читати, стільки проблем з тістом. Не розумію тільки навіщо.
За моїм рецептом все дуже просто, і коржі виходять листкові, добре просочуються кремом і неймовірно ніжні при цьому.
Сміливо зберігайте рецепт в закладки!
Складові:
тісто:
200 грам вершкового масла;
яйце – 2 штуки;
сметана – 200 грам;
дрібка солі;
0,5 ч.л. соди погасити оцтом;
борошно – 4 склянки.
крем:
борошно – 2-3 ст.л .;
цукор – 1,5 склянки;
молоко – 0,5 літра.
Масло – 250 грам.
Старий рецепт «Наполеона». покрокове приготування
Борошно посікти з маслом кімнатної температури, додати сметану, яйця, соду (гашене оцтом) і дрібку солі.
Замісити тісто, розділіть на 10-12 частин. Приберіть тісто на 1 годину в холодильник.
Потім розкачайте кожну частину, і спечіть в духовці до готовності. Кожен корж печеться приблизно 8-10 хвилин.
Приготуйте крем, для цього змішайте борошно з цукром, і введіть суміш в кипляче молоко. Перемішайте, щоб загусло, і вимикаємо вогонь. Остиглу масу збийте з маслом.
Отриманим кремом просочіть коржі.
Ага, забула сказати, що обов’язково спечіть обрізки від коржів, і присипте ним верх торта.
Торт «Наполеон» повинен настоятися в холодильнику близько 10 годин.