Українcький контент

  • ПОДІЇ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • СВІТ
  • РЕЦЕПТИ
  • ЦІКАВО
  • Home
  • РЕЦЕПТИ
  • Солоні огірки на зиму готую тільки так, інші способи не визнаю! Без оцту, цукру та стерилізації – дуже смачні і хрумкі!

Солоні огірки на зиму готую тільки так, інші способи не визнаю! Без оцту, цукру та стерилізації – дуже смачні і хрумкі!

Уляна Кіт
29 Серпня, 2024 Коментарі Вимкнено до Солоні огірки на зиму готую тільки так, інші способи не визнаю! Без оцту, цукру та стерилізації – дуже смачні і хрумкі!

Солоні огірки на зиму готую тільки так, інші способи не визнаю: без оцту, цукру, стерилізації

Цей рецепт солоних огірків я сміливо можу назвати нашим сімейним. Таких огірків заготовляю на зиму по 20-30 банок.

Смачні, хрусткі, до смаку нагадують бочкові огірки. Дуже рекомендую!

Як готувати:

Огірки для цього рецепту беру невеликі. Мию та заливаю холодною водою на 2 години.

На дно чистої банки кладу 0,5 листа хрону, парасольку кропу, 2-3 листочки чорної смородини, 4-5 листків вишні, невелику гілочку меліси, 4 зубчики часнику.

І щільно укладаю перший ряд огірків. Багато хто додає в огірки естрагон або материнку, але мені не подобаються з ними огірки, ви можете додати улюблені ваші трави.

Додаю 5-6 гілочок петрушки. І тепер зверху кладу менші огірочки. І так заповнюю всі банки із огірками.

Ставлю каструлю на вогонь та наливаю воду. Додаю сіль, перемішую. Вода має закипіти.

Заливаю банки киплячим розсолом. Накриваю кришками та залишаю так стояти 15 хвилин.

Через 15 хвилин зливаю розсіл назад у каструлю.

Ставлю на вогонь та знову доводжу до кипіння. Кислотним розсолом заливаю банки до самого верху. У кожну літрову банку додаю по 1 чайної ложки лимонної кислоти, не на літр води, але в літрову банку.

Закручую кришками. Банки потрібно кілька разів повернути або покатати по столу, щоб лимонна кислота розчинилася.

Перевертаю банки на кришки та покриваю ковдрою і залишаю так стояти до повного остигання.

Огірочки виходять дуже смачні, ідеально підходять для приготування олів’є, вінегрету або розсольника, та й зі смаженою картоплею теж дуже смачно.

Зберігаю такі банки в шафі за кімнатної температури.

Якщо ви ще так не робили, дуже рекомендую спробувати!

Інгредієнти:

На 1 літрову банку:

  • Хрін – 1/2 листа
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Смородина – 2-3 листочки
  • Вишня – 4-5 листків
  • Меліса – 1 невелика гілочка
  • Часник – 4 зубчики
  • Петрушка – 5-6 гілочок
  • Лимонна кислота – 1 ч. л. без гірки на 1 літрову банку

Розсіл: на 1 літр води 2 ст. л. солі без гірки

Навігація записів

Густе як желе, і дуже смачне варення із яблук з “Дюшесом” або “Барбарисом”
Абрикоси в сиропі: ціленькі, гарні та дуже смачні. Відкрив банку взимку і аромат літа на весь дім

Related Articles

Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Уляна Кіт
16 Вересня, 202416 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Важливе за сьогодні

  • Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами
  • Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота
  • Запам’ятайте і візьміть собі до уваги! Ви точно не знаєте як сказати ЧЕРПАК українською!
  • Сім’я дружини переконала мене хрестити нашого малюка. Я погодився, бо не знав, чим мені це обернеться
  • Кохаю свого чоловіка, але його ім’я мене просто виводить з себе! І як його батькам було не соромно єдиному сину так долю ламати?!
  • Bօдa знօcить вce нa cвօємy шляxy! МIcтօ мíльйօнник пíд вeчíp пíшлօ пíд вօдy, людeй eвaкyюють вepтօльօти. П0вíдօмляють пpօ знaчнy кíлькícть з@гиблиx…
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes