Інгредієнти:
- Печериці середнього або маленького розміру 1 кг.;
- Болгарський солодкий перець 1 кг.;
- Цибуля ріпчаста 0,5 кг.;
- Цукор 200 гр.;
- Кам’яна сіль;
- Харчовий оцет 150 мл.;
- Олія 100 мл.;
- Лавровий лист 2 шт.;
- Перець духмяний горошком 6 шт.;
- Зелень петрушки 1 пучок.
Приготування:
- Почистьте цибулю від лушпиння, перець від плодоніжки й насіннєвої коробочки та наріжте все соломкою.
- Печериці помийте та почистьте, а великі розріжте на чотири частини.
- З’єднайте сіль, цукор, оцет та олію.
- У ємність з маринадом покладіть гриби з овочами та варіть їх на протязі 15 хвилин.
- На дно скляної банки покладіть лавровий листок, горошок духмяного перцю та гілочку петрушки.
- Потім наповніть її грибним салатом та простерилізуйте звичним способом 15 хвилин.
- Закатайте кришками герметично, обгорніть теплою ковдрою та охолодіть.
- Зберігайте салат в прохолодному місці.
Смачного!