Інгредієнти:
На 2 літри
- Помідори 1 кг.
- Солодкий перець 1 кг. (в очищеному вигляді)
- Цибуля 500 г.
- Гострий перець чилі 1-2 шт. (за смаком)
- Часник 20 г.
- Цукор 50 г.
- Сіль 30 г.
- Олія 30 мл.
- Гірчиця 20 г.
- Оцет 9% 1 ст. л.
Приготування:
1. Помідори перемелюємо у блендері або пропускаємо через м’ясорубку. Готову масу переливаємо в каструлю для подальшого варіння.
2. Також перемелюємо очищений солодкий перець, цибулю, часник та гострий перець.
Гострий перець у цьому рецепті я обов’язково використовую разом із насінням.
3. Всипаємо цукор, сіль, вливаємо олію, 9% оцет і додаємо міцну столову гірчицю.
4. Ретельно перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь на рівень “нижчий за середній” і варимо 40-45 хвилин.
Кришкою накривати не потрібно.
5. Розливаємо соус по стерилізованих банках, закручуємо стерилізованими кришками,
перевертаємо, укутуємо в “шубу” та залишаємо до повного остигання.
Зберігаємо баночки в будь-якому зручному місці, вони чудово стоять як у холоді, так і за кімнатної температури!
Після остигання соус загусне і стане максимально насиченим. Виходить трохи гострий, пряний і неймовірно смачний! Навіть просто із хлібом з’їдається на ура! Обов’язково приготуйте цей соус, і робіть відразу більше, він, дійсно, чудовий!