Десерт із сметани за 10-15 хвилин.
Сметанне желе готуйте з будь-яким смаком, зі смаком полуниці, смородини, інших ягід або фруктів.
Цей десерт прикрасить будь-який святковий стіл і порадує всіх.
Складові:
- сметана 15% або 20% – 450-500 гр.
- цукор – 100 гр.
- ванілін за смаком
- желатин 1 пачка – 20 гр.
- банани – 1 або 2, за бажанням
- шматочок шоколаду для прикраси
Рецепт приготування десерту:
Сметану з цукром збити блендером або міксером до однорідної маси, щоб цукор розчинився, додати ванілін за смаком.
Желатин залити теплою водою (половина склянки) для набухання.
Розбухлий желатин підігріти в мікрохвильовці 10-20 сек.до повного розчинення.
Додати желатин в сметану з цукром і все перемішати або збити блендером.
У посуд розкласти банани, нарізані шматочками, залити сметаною сумішшю.
Поставити в холодильник на 2 години до повного застигання.