Наближається осінь й починається сезон збирання грибів.
Розповімо вам, як приготувати дуже смачні мариновані опеньки.
Ваші родичі та близькі будуть у захваті від такої смакоти.
Кількість спецій потрібно розраховувати на 2 склянки води.
Інгредієнти:
- Опеньки;
- Сіль кухонна – 1 столова ложка;
- Цукор – 1 столова ложка;
- Оцет столовий – 4 столові ложки;
- Лимонна кислота – 2 грами;
- Лаврове листя – 2 шт.;
- Перець чорний, горошком – 4 шт.
Спосіб приготування:
- Відваріть очищені гриби тричі протягом 15 хвилин.
- Останній раз, коли зливаєте воду, поміряйте кількість рідини, яка буде покривати повністю гриби.
- Потім додайте спеції, дивлячись на те скільки, склянок рідини у вас вийшло.
- Складіть у каструлю гриби, додайте спеції та прокип’ятіть протягом 5 хвилин.
- Розкладіть гриби у стерильні банки та щільно закрутіть кришками.
- Залишіть банки охолоджуватись при кімнатній температурі.
Смачного!