Варення зі сливи за грузинським рецептом виходить неймовірно смачне та нагадує цукерки. Воно має приємний аромат горіхів та кориці. Родина буде в захваті від такого смаколика.
Інгредієнти:
Сливи 2 кг.;
Імбир тертий 1 ч. л.;
Кориця 1 ч. л.;
Волоські горіхи 150 гр.;
Цукор пісок 600 гр.;
Вода очищена 1 л.
Спосіб приготування:
Ретельно промийте й підсушіть сливи, розріжте та видаліть кісточки.
Горіхи подрібніть за допомогою блендера.
Складіть підготовані сливи в каструлю, засипте цукром, залийте водою та поставте на маленький вогонь.
Після закипання зніміть пінку, додайте імбир, корицю та перемішайте.
Варіть 40 хвилин періодично перемішуючи та знімаючи пінку, що утворюється.
Зніміть варення, остудіть, додайте горіхи, перемішайте та розкладіть по стерильним банкам.
Закрийте щільно кришками та переставте зберігатися в прохолодне місце!
Смачного!