Для любителів риби є чудовий рецепт – скумбрія в томаті. Таку рибку можна їсти і теплою, але холодна вона краща, ніж будь яка консерва. Соковита, смачненька, пальчики оближеш. Таку страву полюблять навіть ті, хто не любить рибу.
Отож, ділюсь з вами вдалим рецептом дуже смачної скумбрії. Готується легко швидко, а виходить дуже смачно.
Скумбрія – 1 шт.
Вода – 150 мл.
Олія – 2 ст. л.
Сіль – 0,5 ст. л.
Цукор – 0,5 ст. л.
Оцет – ½ ст. л. або лимонний сік – 1 ст. л.
Томатна паста – 2 ст. л.
Лавровий лист – 1 шт.
Духмяний перець – 2 шт.
Гвоздика – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування:
В вузькому сотейнику (брати не широкий сотейник, для того щоб маринад покрив усі шматочки): влити воду, олію, оцет, сіль, цукор, томатну пасту, лавровий лист і духмяний перець, гвоздику, перемішати, включити вогонь.
Помиту почищену скумбрію порізати на шматки, помістити в сотейник до нашого маринаду, після закипання варимо на середньому вогні 15 хвилин.
Вимикаємо вогонь і даємо охолонути. Можна їсти і теплою, але холодна вона краща, ніж будь яка консерва.