З додаванням какао практично будь-яка випічка стає смачнішою та ароматнішою. А в цих панкейках, крім какао, є ще і рублений шоколад. Справжнє задоволення для любителів солодкого.
Час приготування 45 хв.
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.
- цукор – 3 ст.ложки
- молоко – 1⅓ склянки
- вершкове масло – 3 ст. ложки
- екстракт ваніліну – 1 ч. ложка
- какао порошок – ¼ склянки
- розпушувач – 2½ ч. ложки
- шоколад – 100 г
- олія – 2 ч. ложки
- борошно – 1½ склянки
Приготування:
- Відокремте білки від жовтків.
- Віничком збийте жовтки з цукром.
- Влийте молоко і перемішайте віничком.
- Окремо міксером збийте білки в міцну піну.
- Додайте її в молочну масу та акуратно перемішайте ложкою.
- Введіть розтоплене й вистигле вершкове масло і ванілін.
- В окрему миску просійте борошно, какао і розпушувач.
- Влийте яєчно-молочну масу і перемішайте до однорідності.
- Дрібно порубайте шоколад або натріть його на тертці.
- Додайте в тісто, перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.
- Розігрійте сковорідку на помірному вогні та змастіть маслом. Ложкою викладіть один або кілька майбутніх панкейків.
- Коли на поверхні тіста з’являться бульбашки, переверніть і готуйте ще трохи з іншого боку.
- Точно так же приготуйте всі панкейки.