Мариновані помідори з бадиллями моркви, в м’якому і солодкому маринаді. Це просто ідеальна закуска, яка завжди буде доречною на будь-якій сімейній вечері та святі.
Інгредієнти:
- помідори;
- бадилля моркви, 10 стебел;
- перець горошком, 10 шт.;
- вода, 5 л;
- цукор, 20 ст.л;
- сіль, 4 ст.л;
- оцет 9%, 23 ст.л.
Приготування
У рецепті дано об’єм продуктів для однієї трилітрової банки.
Банки промиваємо та стерилізуємо. Помідори та зелень також промиваємо.
На дно банки укладаємо морквяне бадилля з перцем, укладаємо помідори, вибираючи щільні та м’ясисті.
Для маринаду у воді розчиняємо сіль та цукор, вливаємо оцет
Розливаємо маринад в банки – цього об’єму достатньо для чотирьох банок по 3 літри.
Накриваємо банки кришками та ставимо в каструлю на рушник.
Наливаємо в каструлю теплу воду та ставимо на плиту.
Стерилізуємо з моменту закипання води близько 12 хвилин, якщо у вас помідори щільного ґатунку, тоді можна стерилізувати 17 хвилин.
Закручуємо кришки, банки перевертаємо і накриваємо до остигання.
Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі.
Дуже ароматні та солодкі помідори, відмінно підходять як закуска, а маринад можна додавати в борщі, готувати на його основі тісто для солоних закусочних крекерів.