Інгредієнти:
- кефір, 300 мл;
- борошно, 400 – 450 г;
- цукор, 1 ч.л.;
- сіль, 0.5 ч.л.;
- сода, 0.5 ч.л.;
- яйця, 5 шт.;
- цибуля зелена, пучок;
- сіль і перець.
Процес приготування:
Всі продукти для тіста повинна бути кімнатної температури.
- Змішуємо кефір з содою і залишаємо на 7 – 10 хвилин.
- Відварюємо яйця і дрібно рубаємо зелену цибулю, можна на (свій) смак ще додати різної зелені.
- У кефір додаємо сіль і цукор, перемішуємо і частинами всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо м’яке тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин.
- Ділимо тісто на порційні шматочки, скочуємо їх в колобки і залишаємо на 10 хвилин.
- Розкочуємо коржі, викладаємо начинку, защипуємо краї, формуємо пиріжки.
- Обсмажуємо пиріжки на олії з двох сторін до золотистого кольору.
Смачного!