Такий салат відмінно поєднується з будь-якою кашею, м’ясом, птицею або рибою. Виходить завжди дуже смачним і апетитним.
Також, салат з баклажанів і грибами – це відмінна холодна закуска і смачний салат, яким можна ласувати безпосередньо після маринування. Для приготування такої закуски гриби можна вибирати абсолютно будь-які, наприклад, шампіньйони, як найдоступніші. Зберігати таку закуску можна і при кімнатній температурі.
Перелік необхідних продуктів:
- Кілограм баклажанів
- Болгарський перець – 300 грам
- 500 грам шампіньйонів
- 300 грам цибулі
- 500 г моркви
- 80 грам оцту 9%
- 3 столових ложки цукру
- ½ чайної ложки зіри
- Чайна ложка паприки
- Чайна ложка меленого коріандру
- Зелень – петрушка і кріп
- 4-5 зубчиків часнику
- ½ чорного перцю
- 1,5 столової ложки солі
- Соняшникова олія для обсмажування
- Гострий перець – на свій смак
Баклажани нарізаємо кружечками або середніми шматочками і замочуємо у воді з додаванням солі, дотримуючись пропорції. На один літр води беремо три столові ложки солі.
Моркву натираємо на спеціальній тертці для моркви по-корейськи, цибулю ріжемо півкільцями, а перець – соломкою. Часник і зелень також подрібнюємо. Потім з’єднуємо всі інгредієнти, добре перемішуємо між собою і даємо постояти, щоб овочі добре промаринувалися.
Шампіньйони нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо на сковороді з додаванням олії до повного приготування. Баклажани промиваємо, просушуємо і теж обсмажуємо на олії до отримання золотистого кольору, на невеликому вогні. Коли гриби і баклажани охолонуть, ми їх додаємо до інших овочів і залишаємо маринуватися на півгодини, помішуючи з періодичністю.
Стерилізуємо банки, розкладаємо салат і розливаємо весь маринад. Далі стерилізуємо салат протягом 15 хвилин. З такої кількості продуктів повинно вийти чотири півлітрових банки.
Закатуємо салат стерильними кришками і залишаємо банки до охолодження. Зберігаємо заготовку в звичайній коморі своєї квартири.