«Овочеве асорті» дуже корисна і смачна закрутка. Адже з однієї баночки дістаєш і огірочок, і помідорку, і перець, і капусточку. Смакота, краще не придумаєш.
Нещодавно побачила чудовий рецепт і вирішила спробувати, це щось неймовірне, кращого я ще не зустрічала. Тепер у мене краса в банках і смакота на столі.
Для маринаду потрібно:
Вода – 5 л.
Сіль – 7 ст. л.
Цукор – 2 склянки (200 мл).
Оцет – 400 мл.
Зварити маринад , оцет додати в кінці.
У кожну банку на дно кладемо:
Суміш перців – 5 горошинок.
Гвоздика – 1 бутон.
Перець духмяний – 2 шт.
Гірчиця в зернах – 1 ч. л.
Петрушка – кілька гілочок.
Часник, кріп, цибуля-кільцями, листя хрону і смородини.
Викладаємо улюблені овочі у банки:
Огірочки.
Помідори.
Морква-кільцями.
Кабачок.
Цвітна капуста.
Білокачанна капуста.
Перець болгарський (четвертинки).
Перець чилі (шматочок).
Овочі в банці залити маринадом, стерилізувати 10-15 хвилин. Після чого – закрити банки.