Пропонуємо рецепт румунських голубців, які називаються Sarmale. Вони виходять надзвичайно соковиті та смачні. Готувати цю страву можна з будь-яким фаршем, квашеною капустою, грибами або беконом.
Складові:
Капуста білокачанна 1 шт.;
Рис довгий 50 гр.;
Фарш 150 гр.;
Ріпчаста цибуля 1 шт.;
Морква 1 шт.;
Рослинна олія;
Вода 100 мл.;
Морська сіль;
Перець чорний мелений.
Сметана 30 гр.;
Сир твердий 100 гр.;
Помідори 2 шт.;
Часник 4 зуб.;
Кріп свіжий 2 гілки;
Петрушка свіжа 2 гілки.
Спосіб приготування:
Покладіть качан в мікрохвильовку на 10 хвилин та обдайте холодною водою.
Відокремте листя та зріжте потовщення.
Відваріть до напів готовності рис.
Почистьте, подрібніть та обсмажте на рослинній олії моркву з цибулею.
Змішайте рис, фарш, обсмажені овочі, сіль та перець.
Сформуйте з капусти та начинки голубці й викладіть у деко змащене олією.
Додайте воду, накрийте листом фольги та поставте готуватися на пів години в розігріту до 200°С духовку.
Поріжте помідори, натріть на тертці сир, подрібніть зелень, додайте пропущений через прес часник, сметану, сіль, перець та перемішайте.
Змастіть голубці заправкою та запікайте ще 15 хвилин.
Смачного!