Пшоняна каша на молоці виходить дуже смачною і ароматною, абсолютно без сторонніх смаків.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- пшоняна крупа, 1 склянка;
- вода, 1.5 л;
- молоко, 3 склянки;
- сіль, третина ч.л;
- цукор і масло вершкове за смаком.
Процес приготування каші
Крупу промиваємо під проточною водою.
Ставимо кашу на вогонь і доводимо до кипіння, варимо 4 хвилини і зливаємо воду.
Гріємо молоко і додаємо пшоно, варимо 5 хвилин на невеликому вогні. Часу може знадобитися і трохи більше.
Солимо кашу і додаємо до смаку цукор – він покращує смак.
Варимо 1 хвилину під кришкою і залишаємо так на 15 хвилин.
При подачі каші, додаємо в неї вершкове масло. Можна зробити і медовий соус: перетерти мед з подрібненими горіхами, шматочками сухофруктів. Такий соус надає каші неповторний смак і аромат. Також подають кашу і зі сметаною, збитою з цукрово пудрою. Якщо ви не любите солодкі добавки, тоді можна подавати кашу зі смаженою цибулею та морквою, курячою печінкою, грибами, шкварками і т.д.