Впевнена, що багато хто любить десерти не просто смачні, але ще і максимально швидкі в приготуванні. У зв’язку з цим, дозвольте вам представити ніжний сирний десерт. Легкість і простота – головні достоїнства цього пирога.
Від нього складно відірватися. Він дуже ніжний і соковитий.
Його можна встигнути приготувати, якщо гості до вас нагрянули абсолютно раптово. Часу на нього у вас піде від сили 30 хвилин. Так що обов’язково візьміть його на замітку!
Відразу зверну увагу: ЦЕ НЕ ЗАПЕКАНКА! У запіканці на 1 кг сиру кладеться всього 2 ст.л. борошна або манки.
Ось що вам знадобиться:
- 2 склянки борошна;
- 1,5 склянки цукру;
- 4 ст. л. сметани;
- 4 яйця;
- 400 г сиру;
- 100 г вершкового масла;
- 1 ч. Л. соди;
- дрібка солі;
- за бажанням: лимонна, або лаймовим цедра, горіхи, родзинки, цукати і т. д.
Яйця збийте з цукром. Маса повинна посвітлішати, а цукор повністю розчинитися.
Додайте до яєць сметану, сир і розтоплене вершкове масло, соду, сіль.
Все добре перемішайте, а потім збийте масу занурювальним блендером до однорідності.
Додайте просіяне борошно і знову все добре перемішайте.
Вилийте тісто у форму, застелену пергаментом, відправте в розігріту до 180 градусів духовку, випікайте близько 30 хвилин.
Після випікання дайте пирогу охолонути спочатку в формі, потім – на рушнику. Перед подачею присипте пиріг цукровою пудрою.