Про шкоду солі написано вже чимало матеріалів і наукових статей. Однак медики закликають відмовитися від крайнощів. Перебір солі в раціоні, безумовно, користі не принесе, але і недобір цієї важливої для нормального функціонування людського організму не менш небезпечний.
Сіль потрібна людині для нормального функціонування всього організму. Спеція, яка значно покращує смак більшості страв і навіть десертів, допомагає регулювати водний баланс і доставляти в клітини організму корисні речовини. Без солі в меню дуже скоро можуть з’явитися проблеми з м’язами і з роботою нервової системи. Якщо довгий час є тільки прісну їжу, то в кінцевому підсумку це позначиться на роботі мозку і серцево-судинної системи.
Все дуже просто: сіль сприяє затриманню вологи в організмі, якщо її буде недостатньо, то клітини почнуть відчувати голод, в тому числі і кисневий. Не зможуть нормально функціонувати нирки і печінку.
Як же не переборщити з сіллю в раціоні, але і не відчувати недобору? Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я в добу в організм людини з їжею повинно потрапляти 5 грамів солі.