Українcький контент

  • ПОДІЇ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • СВІТ
  • РЕЦЕПТИ
  • ЦІКАВО
  • Home
  • ЦІКАВО
  • Покроковий рецепт молочного хліба. Виходить настільки м’яким і ніжним, що нагадує солодку вату!

Покроковий рецепт молочного хліба. Виходить настільки м’яким і ніжним, що нагадує солодку вату!

Уляна Кіт
28 Травня, 202028 Травня, 2020 Коментарі Вимкнено до Покроковий рецепт молочного хліба. Виходить настільки м’яким і ніжним, що нагадує солодку вату!

Майстерність японських пекарів багатьом тільки сниться, і все ж дещо може повторити навіть дитина. Той, хто бував в Японії, знає, який хліб там продається: м’який, як пух, і повітряний, немов хмара. Це дріжджове тісто на молоці абсолютно не нагадує звичні буханки хліба з ароматною, але жорсткою кіркою. Воно буквально тане в роті…

Така м’якість досягається за допомогою спеціальної техніки «тенджонг», в якій, незважаючи на її унікальність, немає нічого складного: частина тіста просто заварюється, а потім додається до решти маси. Саме цей клейстер буде відповідати за те, у скільки разів тісто збільшиться і наскільки пористим вийде. Чимось воно нагадує монастирські паски або бріош.

Складові

Молоко 250 мл

Пшеничне борошно 360 г

Сухі дріжджі 0,25 ч. Л.

Цукор 2 ст. л.

Сіль 1 ч. Л.

Яйце 2 шт.

Вершкове масло20 г

Приготування молочного хліба

У 150 мл теплого молока додайте цукор і дріжджі, перемішайте і почекайте 15 хвилин, поки дріжджі не піднімуться шапочкою.

За цей час приготуйте тенджонг. Змішайте 100 мл молока з 20 г борошна і варіть суміш на середньому вогні до консистенції пудингу. Зніміть з плити і дайте клейстеру трохи охолонути.

Змішайте 340 г просіяного борошна з сіллю, додайте яйце, вершкове масло і дріжджі з молоком. Трохи перемішайте інгредієнти, додайте заварений клейстер і замісіть м’яке тісто.

Перекладіть тісто в миску, змащену маслом, і дайте йому піднятися. На це піде півтори години. Потім тісто обминається, розділяється на три частини і викладається трьома брусками в форму.

Найлегше згорнути три товстих рулету і щільно їх укласти, як це роблять в Японії. Якщо укласти їх один до одного, тісто буде підніматися вгору, якщо залишити зазори, то буде трохи більше плоским.

Збийте друге яйце з 2 ст. л. молока і змастіть цією сумішшю хліб. Випікайте його 30 хвилин при 180 градусах.

Джерело

Навігація записів

В Україні спростили отримання першого паспорта та ІПН! Де і як їх оформити!
Швидкий пиріг до сніданку! Незрівнянно смачна і ситна закуска для всієї родини!

Related Articles

Запам’ятайте і візьміть собі до уваги! Ви точно не знаєте як сказати ЧЕРПАК українською!

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Запам’ятайте і візьміть собі до уваги! Ви точно не знаєте як сказати ЧЕРПАК українською!

Сім’я дружини переконала мене хрестити нашого малюка. Я погодився, бо не знав, чим мені це обернеться

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Сім’я дружини переконала мене хрестити нашого малюка. Я погодився, бо не знав, чим мені це обернеться

Кохаю свого чоловіка, але його ім’я мене просто виводить з себе! І як його батькам було не соромно єдиному сину так долю ламати?!

Уляна Кіт
16 Вересня, 202416 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Кохаю свого чоловіка, але його ім’я мене просто виводить з себе! І як його батькам було не соромно єдиному сину так долю ламати?!

Важливе за сьогодні

  • Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами
  • Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота
  • Запам’ятайте і візьміть собі до уваги! Ви точно не знаєте як сказати ЧЕРПАК українською!
  • Сім’я дружини переконала мене хрестити нашого малюка. Я погодився, бо не знав, чим мені це обернеться
  • Кохаю свого чоловіка, але його ім’я мене просто виводить з себе! І як його батькам було не соромно єдиному сину так долю ламати?!
  • Bօдa знօcить вce нa cвօємy шляxy! МIcтօ мíльйօнник пíд вeчíp пíшлօ пíд вօдy, людeй eвaкyюють вepтօльօти. П0вíдօмляють пpօ знaчнy кíлькícть з@гиблиx…
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes