Ще в минулому році дізналася про такий рецепт у сестри. Ягоди залишаються яскравими, цілими, не розвалюються + дуже смачний сироп, яким можна поливати млинці, оладки або морозиво. Готується варення незвично – на сковороді. Спочатку було дивно, але виявилося, що дуже зручно, особливо для заготівлі невеликої кількості баночок.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 1 л 300 мл варення. Варення добре стоїть при кімнатній температурі.
Що потрібно:
- 1 кг полуниці;
- 1 кг цукру;
- 30 мл води;
- 1/3 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування:
У полуниці відриваємо хвостики. Добре промиваємо водою. Якщо ягоди дрібні, залишаємо їх цілими. Велику полуницю розрізаємо навпіл.
У сковорідку наливаємо воду і ставимо на невеликий вогонь.
Викладаємо полуницю.
Коли вода закипить, починаємо обережно перемішувати ягоди дерев’яною лопаткою. Приблизно через 2-3 хвилини полуниця дасть сік.
Починаємо додавати цукор. Всипати потрібно в 3 прийоми. Насипаємо цукор, перемішуємо, знову підсипаємо і так далі поки не додамо весь.
Після цукру додаємо лимонну кислоту, перемішуємо. Ми залишаємо варення, при слабкому кипінні, варитися 10 хвилин.
Потім знімаємо з вогню.
Дерев’яною ложкою прибираємо піну.
Варення готове!
Розкладаємо його в заздалегідь простерилізовані баночки, закриваємо кип’яченими кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.
Готово!
Смачного!