Форма 24-36 см
Тісто:
- 1,5 пач. маргарину
- 2 ст.л. сметани
- 7 жовтків
- 3 ч.л. порошку до печива
- 1,5 ст.л гoрілки
- борошна скільки забере
Начинка:
- 7 білків
- 7 ст.л. цукру
- 3 пач. вишневого кисілю (польського, в порошку)
- яблука
Крем: любий білий. Маргарин посікти з борошном. Додати збиті жовтки зі сметаною, гoрілку, порошок. Швиденько замісити тісто, приблизно як на вареники, поділити на 8 частин і поставити в холодильник на 12 годин.
Білки збити з цукром, додати кисіль, добре вимішати.
Розкачати тоненько 1 частину тіста, викласти в форму.
Трошечки присипати тісто манкою, викласти порізані пластинками яблука, по яблуках-1/4 частину білків.
Все покрити розкачаною 2 частиною тіста і поколоти вилкою, випікати 15-20 хв при температурі 170 гр
Спекти 4 таких коржі.
Зібрати пляцок.