Українcький контент

  • ПОДІЇ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • СВІТ
  • РЕЦЕПТИ
  • ЦІКАВО
  • Home
  • РЕЦЕПТИ
  • Пляцок “Чорнобривці”. Рецепт знайшла у маминому записнику

Пляцок “Чорнобривці”. Рецепт знайшла у маминому записнику

Уляна Кіт
12 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Пляцок “Чорнобривці”. Рецепт знайшла у маминому записнику

Форма 27/37

Рецепт знайшла в маминому записнику. Пляцок не солодезний, не забитий, мягкий, дуже легко печеться. Висота 9 см

Для коржів:

  • 250г. маргарину
  • 3ст. борошна
  • 100г. цукру
  • 3 ст. л. какао
  • 5 ст. л. сметани
  • розпушувач 1п.

Макова маса:

  • 2п. маку(купила польський готовий мелений)250 г
  • 3 яйця
  • 1,5 ст. цукру
  • 100г. масла(топленого холодного)

Кокосова маса:

  • 6 шт. білків (Білки з цукром добре збити)
  • 1ст. цукру
  • 200г. кокосова стружка
  • 2 ст. л. крохмалю

Крем:

  • 6 жовтків
  • 1 ст. цукру
  • 2 ст. л. борошна
  • 300г. свіжого молока
  • 400г. масла

Приготування:

до маргарину додати цукор, сметану, какао та борошно. Замісити туге тісто. Розділити на 6 рівних частин: 3 частини поставити в холодильник а ще 3 в морозильну камеру.

Після охолодження десь приблизно 45хв. витягуємо 1 частину тіста з холодильника та 1 з морозильної камери. Ту, що з холодильника розкачуємо на форму зверху мастимо маковою масу потім кокосову масу, а зверху тремо на терці
частину тіста з морозильної камери. Випікаємо і 15-20хв при температурі 175- 180градусів. Так робимо з всіма коржами. Даємо остигнути та перемащуємо кремом.

Макову масу змішати всі інгредієнти.

Кокосова маса: ретельно збиваємо білки з цукром до загусання додаємо коксову стружку, крохмаль та змішати.
Крем:

Жовтки збити з цукром, борошном та молоком. Варити на малому вогні до загусання, коли остигне до повного охолодження додати 400г. масла.
Так як я люблю високі то я помножила пропорції на 2)) і матимемо 4 коржі (по рецепту там на три розраховано бо в мами була форма десь 20/30 приблизно))

Для любителів маку чи кокосу пропорції можна збільшити і навпаки

Дати настоятися 6 год
Смачного!

Навігація записів

Беремо 500 грам картоплі та трохи сала. М’ясна ковбаса майже без м’яса
Ароматний домашній “Живчик”. Діти п’ють із задоволенням, магазинна солодка вода відпочиває

Related Articles

Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Уляна Кіт
16 Вересня, 202416 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Важливе за сьогодні

  • Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами
  • Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота
  • Запам’ятайте і візьміть собі до уваги! Ви точно не знаєте як сказати ЧЕРПАК українською!
  • Сім’я дружини переконала мене хрестити нашого малюка. Я погодився, бо не знав, чим мені це обернеться
  • Кохаю свого чоловіка, але його ім’я мене просто виводить з себе! І як його батькам було не соромно єдиному сину так долю ламати?!
  • Bօдa знօcить вce нa cвօємy шляxy! МIcтօ мíльйօнник пíд вeчíp пíшлօ пíд вօдy, людeй eвaкyюють вepтօльօти. П0вíдօмляють пpօ знaчнy кíлькícть з@гиблиx…
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes