За цим рецептом виходять дуже смачні і соковиті голубці. На румунській мові страва називається Sarmale. Вона може бути приготована з свинини, індички, яловичини або суміші цих видів м’яса. Можна навіть готувати їх з квашеною капустою і беконом.
Голубці виходять в 3 рази смачніше наших. Записуйте рецепт на всі часи.
Складові:
Для голубців:
- 1 качан свіжої капусти
- 50 г рису
- 150 г фаршу будь-якого
- 1 цибулина
- 1 морква
- олія рослинна
- 100 мл води
- сіль перець.
Для «шуби»:
- 30 г сметани
- 100 г сиру
- 2 помідори
- 3-4 зубчики часнику
- кріп і петрушка
- сіль перець.
Приготування:
Капусту кладемо на 5-10 хвилин в мікрохвильовку (потужність близько 900 Вт), а потім під струмінь холодної води. Після цього листя відокремлюються легко.
Рис відварюємо до напівготовності.
Цибулю і моркву обсмажуємо.
Рис і піджарку змішуємо з фаршем, солимо, перчимо до смаку.
Скручуємо голубці і укладаємо на деко, злегка змащене маслом.
Доливаємо воду, накриваємо деко фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 200 ° С на 30 хвилин.
Для «шуби»: дрібно ріжемо помідори, натираємо сир, зелень подрібнюємо, часник пропускаємо через прес.
Додаємо сметану, сіль і перець, перемішуємо.
Викладаємо «шубу» рівномірно по поверхні голубців, розрівнюємо і запікаємо ще 10-15 хвилин.
Смачного!