Нещодавно спробувала такі помідори у подруги і вирішила зробити і собі таку заготовку. Помідори мають незвичайний і досить цікавий смак, а капусточка виходить просто вогонь. Звичайно, заготівля зажадає трохи вашого часу, зате взимку, коли ви будете їсти цю хрустку капусточку і пікантні помідорчики, ви не пошкодуєте.
Необхідні інгредієнти для 3 л банки
цукор – 100 гр
сіль – 30 гр
оцет 9% – 50 мл
перець горошком – 3 шт
гвоздика – 3 шт
запашний перець – 3 шт
капуста – 1,2 кг
морква – 2 шт
перець солодкий – 3 шт
часник – 1 головка
помідори – 7 кг
У велику ємність шаткуємо капусту, нарізаємо невеликими смужками перець, натираємо моркву і подрібнюємо часник, добре перемішуємо.
У чисту банку накладаємо зелень, перець горошком, цілі помідори (покриваємо дно), зверху викладаємо капусту, чергуємо шари помідорів і капусти.
Засипаємо зверху цукор, сіль, оцет, потім наповнюємо звичайною водою.
Банки накриваємо кришками і відправляємо в каструлю стерилізуватися (застеляємо дно каструлі тканиною, заливаємо водою, ставимо банки і кип’ятимо 12 хвилин).
Закатуємо банки і відправляємо охолоджуватися, а потім прибираємо на постійне місце зберігання.