Необхідні продукти:
- Огірки – 1 кілограм
- Помідори – 1 кілограм
- Зерна гірчиці – 1/4 чайної ложки
- Чорний перець горошком – 5 штук
- Лист лавровий – 1 штука
- Лист хрону і парасольку кропу
Маринад:
- Цукор – 2 столові ложки
- Сіль – 1 столова ложка
- Оцет – 50 грам
Покроковий процес приготування:
В простерилізовані банки викладіть лист хрону, невеликий лавровий лист, парасольку кропу, чорний перець і насіння гірчиці.
Наріжте огірки кружечками приблизно 5 см. Товщиною і наповніть ними банку.
Помідори промийте і розріжте на 6-8 частин, наповніть ними половину банки. Банку до горловини наповніть овочами і накрийте кришкою.
У кожну банку додайте по ложці олії, накрийте кришкою і відкладіть в сторону.
Приготуйте маринад: додайте в каструлю цукор і сіль і дайте закипіти. Банки помістіть у велику каструлю, накрийте кришками. Потім залийте киплячим маринадом, накрийте кришками і стерилізують 20 хвилин після закипання.
Потім дістаньте банки, знову долийте кип’яченим маринадом, закатайте і залиште остигати.