Цей рецепт підходить тим, у кого є льох. Вони виходять краще, ніж бочкові.
Для приготування буде потрібно:
- помідори;
- коріння хрону;
- часник;
- лаврове листя;
- перець горошком;
- віник з кропу;
- листя хрону;
- вишні;
- смородини;
- сіль (на любителя – цукор);
- вода холодна.
Приготування
Помідори беруться майже зелені (рожеві, але не стиглі) – вже почавші достигати.
У вимиті банки – з содою, стерилізувати не потрібно) на дно укладаємо листя хрону, перець горошком, 2 лаврових листка, листя вишні, смородини, кріп, різаний часник і хрін. Потім укладаємо миті помідори, а зверху знову всю зелень і спеції.
Коли все заклали в банки, заливаємо розсолом: на 10 л холодної некип’яченої води – 2 склянки солі (на любителя 1 стакан цукру).
Закривати пластмасовими кришками для купоркі (це ті, які потрібно кип’ятити у воді 15 сек.) Добу стоїть в квартирі, а потім в льох. Зріють ці помідори 2 місяці. Ніколи не вибухають.
Смачного!