Мені подобається випічка, в якій мало тіста і багато начинки.
Ніжна, витончена, вона містить менше калорій, але при цьому залишається надзвичайно апетитною!
Найсмачніший яблучний пиріг, який мені доводилося куштувати, готувала бабуся. Недарма ж вона його називала «невидимим». Секрет страви – в найтоншої нарізці яблук на дольки.
Звичайно ж, тісто в пирозі присутнє, але в такій незначній кількості, що її практично не відчуваєш і не видно на зрізі. Якщо душа просить чогось вишуканого, ми знаємо, як її втішити…
Як приготувати яблучний пиріг
Складові:
90 мл молока
60 г борошна
100 г цукру
3 яйця
2 ст. л. рослинного масла
2 ст. л. вершкового масла
1 ст. л. коньяку
4 яблука
3 ст. л. волоських горіхів
Приготування:
Збий яйця з цукром в пишну піну. Додай в масу борошно і розпушувач. Також додай соняшникову олію, молоко і коньяк.
Наріж яблука на тонкі скибочки і висип в тісто.
Змасти форму вершковим малому і випікати пиріг протягом 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Останній штрих: заливка! З’єднай 1 яйце, 80 г цукру і 2 ст. л. розтопленого вершкового масла.
На готовий гарячий пиріг вилий заливку, зверху виклади горіхи. Випікати пиріг ще 15 хвилин.
Який аромат! Тепер ти знаєш, як смачно приготувати яблучний пиріг. Під настрій можна додати корицю до яблук, дрібку мускатного горіха і навіть мелений імбир.
Коньяк можна замінити запашної наливкою! Смачного!