Неперевершений шовковий крем для будь – якої випічки
Інгредієнти:
- 6 білків
- 180 гр цукру
- 500 гр масла
- 1 ч.л. чистого екстракту ванілі
Приготування:
Масло з холодильника нарізати на невеликі шматочки і дати постояти, щоб масло було кімнатної температури. Білки з’єднати з цукром в мисці.
Встановити на каструлю з киплячою водою. Нагрівати на водяній бані, постійно помішуючи лопаткою поки суміш не буде тепла на дотик і цукор не розчиниться (суміш повинна бути абсолютно гладкою, коли протираєш між пальцями)
Переливаємо суміш в чашку міксера (ДУЖЕ ВАЖЛИВО: Щоб і вінчик для спушування і чашка були чистими і сухими, якщо хоч трохи, трохи жиру потрапить в суміш, білок не взб’ється !!!!!) Починаючи з низькою і поступово збільшуючи до середньо-високій швидкості, спушувати до пишності.
Продовжувати спушувати, поки суміш не стане пухнаста і блискуча, і повністю прохолодна близько 10 хвилин. Переключити швидкість на низьку і додавати вершкове масло, кілька ложок в хвилину, змішуючи добре після кожного додавання.
Після того як все масло було додано, додаємо ванільний екстракт. Продовжуємо спушувати на низькій швидкості, поки всі бульбашки повітря не будуть усунуті, близько 2 хвилин.
Тримати крем при кімнатній температурі, якщо крем буде використаний в той же день. У холодильнику крем зберігається до тижня, в морозилці до двох місяців. Цей крем можна зробити будь-яким смаком. Додавши розтоплений шоколад (на рецепт-плитка 200 гр.) Крем вийде шоколадним.
Якщо протерти свіжу малину, полуницю або будь-які, інші ягоди (на рецепт близько 120 -160 гр.) То вийде смачний ягідний крем. Так само можна додати рідку карамель, згущене молоко, не забувши зменшити кількість цукру в рецепті.