Мариновані, але в них немає оцту, тому смак м’якше і делікатніше, але приємна гострота і кислинка присутня. Взимку себе похвалите, коли відкриєте чергову баночку – дуже смачні огірки! Добре зберігаються в шафі на кухні, розсіл чистий і прозорий навіть через місяці. Помітила, що діти вважають за краще саме ці огірочки за всі інші: хрустять із задоволенням і апетитом. Рецепт перевірений, вдалий і надійний – спробуйте самі.
Приготування:
Відбираємо міцні плоди, заливаємо холодною водою і залишаємо на 4-5 годин ( воду можна один-два рази злити і замінити на свіжу і прохолодну ).
Готуємо скляні банки: вони повинні бути чисто вимитими, а стерилізувати їх не обов’язково. На дно банок ( 1 л ) укладаємо традиційні приправи ( або ті, що подобаються ):
- чорний перець горошком – 5 шт,
- запашний перець горошком – 3 шт,
- лавровий лист – 1 шт,
- насіння кропу – 0,5 чайн. ложки,
- насіння гірчиці – 1 чайн. ложка,
- часник – 1-2 зубчика,
- гострий перець – шматочок 2-3 см
Огірки добре миємо, даємо воді стекти. Відрізаємо кінчики і починаємо укладати в банки з приправами. Намагаємося укласти щільніше, щоб в банку увійшло побільше плодів, а порожнього місця залишилося поменше.
ОБОВ’ЯЗКОВО в кожну банку кладемо кружечок лимону ( як на фото ).
Ми залишаємо на 20 хвилин: за цей час огірки добре прогріються, а банки охолонуть і їх можна буде брати просто руками.
Через 20 хвилин виливаємо воду з банок ( вона нам більше не знадобиться ), а Маринад приготуємо зі свіжої:
На 1 л води:
- сіль – 40 г,
- цукор – 150 г,
- лимонна кислота – 1 чайн. ложечка
Сіль і цукор розмішуємо в воді, доводимо до кипіння і тримаємо на вогні 1 хвилину. Потім всипаємо лимонну кислоту і знімаємо з вогню.
Заливаємо огірки маринадом і тут же швидко загвинчуємо кришки.
Банки перевертаємо догори дном ( перевіряємо, чи не випливає маринад ), укутуємо товстим рушником і залишаємо на добу ( поки не охолонуть ).
Цього літа вирішила обійтися без експериментів і мариную огірки тільки трьома способами.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!