Скільки б я не закривала цього салату, його так і не вистачає до весни. Ми його з’їдаємо найпершим. Я дуже рада, що знайшла це рецепт, тепер і з вами хочу ним поділитися.
Складові:
800 г капусти;
1 кг помідор;
800 г солодкого перцю;
250 г цибулі;
350 г моркви;
50 г солі;
250 мл олії соняшникової;
100 г цукру;
100 мл оцту 9%.
Приготування:
Спочатку я чищу цибулю і нарізаю її півкільцями.
Потім чищу перчик і нарізаю тоненькими смужками.
Далі тоненько шаткую капусту.
Моркву тру на середню тертку.
Помідори нарізаю невеличкими дольками, краще брати тверді помідори.
Всі овочі складаю у велику каструлю. Насипаю сіль, цукор, вливаю олію, оцет і гарненько все разом перемішую.
Банки я стерилізують заздалегідь. Роблю я це в духовці, так дуже зручно, а кришки кип’ячу.
З такої кількості овочів у мене зазвичай виходить 4 банки об’ємом один літр, або 8 пів літрових баночки.
Потім у баночки накладаю салатик, прикриваю їх кришками, але не закриваю повністю.
На дно великої каструлі кладу невеличкий рушник, зверху ставлю баночки з салатом, наливаю води стільки, щоб заповнювала каструлю до баночок, але не діставала кришок, коли вода буде кипіти. Потім ставлю каструлю на вогонь. У киплячій воді стерилізую баночки 20 хвилин.
Після цього банки я виймаю по черзі і закриваю. Після чого перевертаю їх і накриваю грубим пледом, щоб вони довго були теплими.
Смачного!