В минулому році приготувала на пробу і пошкодувала, що так мало. Надзвичайно ніжна і смачна аджика. До картопельки, або просто на хлібчик. Смачнюща!
Інгредієнти:
- 3 кг кабачків,
- 500 гр моркви,
- 500 гр солодкого перцю,
- 5 головок часнику,
- 1.5 кг помідорів,
- 2,5 ст. ложки солі,
- 100 гр цукру,
- 2 ст. ложки меленого перцю чилі,
- 200 гр соняшникової олії (рафінованого)
- 100 мл оцту (9%).
Починаємо готування:
Промийте всі овочі, пропустіть через м’ясорубку (крім часнику), додайте сіль, цукор, перець, олія, варіть 35-40 хв.
Додайте роздавлений (подрібнений) часник і поваріть ще 5 хв.
Додайте оцет, поваріть пару хвилин і розкладіть по банках.
Закрутіть, накрийте до повного охолодження.
Розмелювати блендером не рекомендується – виходить каша, а не «шматочки». Вживати можна через 2 тижні, але кращий смак виходить через місяць.
Любителям гострого: покладіть 4-6 головок часнику і майже 2,5 ложки меленого перцю.
Смачного!