Консервовані кабачки, які матимуть смак грибів, стануть улюбленою закускою всієї родини. В сезон свіжих та соковитих овочей, потрібно встигнути заготовити на зиму з десяток банок цієї смачної страви. Вона чудово підійде до овочевого гарніру, каші, м’ясних чи рибних страв та ковбасних виробів.
Складові:
Кабачки молоді 1,5 кг.;
Часник молодий 4 зубки;
Сіль кухонна 1 ст. л.;
Перець чорний мелений 1 ч. л.;
Цукор пісок 3 ст. л.;
Рослинна олія 120 мл.;
Харчовий оцет 120 мл.;
Перець гострий чилі 1 шт.;
Кріп свіжий 3 гілки;
Петрушка свіжа 3 гілки.
Технологія приготування:
Помийте ретельно, наріжте шматочки та перекладіть у велику миску кабачки.
Додайте пропущений через прес часник, цукор, сіль, перець, олію та оцет.
Нашинкуйте дрібно зелень й чилі та додайте до суміші.
Обережно перемішайте лопаткою та залиште настоюватись на 3 години.
Розкладіть мариновані кабачки в чисті банки, залийте соком та простерилізуйте 8 хвилин.
Закатайте стерильними кришками, переверніть та загорніть ковдрою.
Після охолодження поставте в прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!