Торт «Медовик», мабуть, є одним з улюблених тортів багатьох.
Я його теж дуже люблю, але традиційний рецепт «Медовика» вимагає багато часу для приготування, так як кожен корж треба розкочувати окремо, тому я пропоную вашій увазі рецепт, в якому торт випікається у формі для випічки, а вже після готовності розрізається на кілька коржів.
В якості крему використовую спушені з цукровою пудрою вершки, на мій погляд, вони прекрасно доповнять насичений медовий смак коржів.
Незважаючи на швидкість і простоту приготування, тортик виходить надзвичайно смачний і ніжний, просто тане в роті.
Коржі:
- мед рідкий 3 ст. л.;
- вершкове масло 150 г;
- цукровий пісок 150 г;
- сода 2 г ;
- яйця курячі 2 шт.;
- молоко 1,5% 50 мл ;
- борошно 1 сорт 220 г ;
Крем:
- вершки 33-35% 300 мл;
- цукрова пудра 100 г;
У сотейнику або металевій мисці змішайте масло, цукровий пісок, мед і соду.Поставте сотейник на дуже повільний вогонь. І при періодичному помішуванні дочекайтеся, поки сода і мед вступлять в реакцію і почне з’являється піна. Цей процес займе приблизно 5 хвилин. Зніміть сотейник з вогню і дайте суміші охолонути до кімнатної температури.
У холодну суміш введіть яйця і влийте молоко, потім перемішайте. Всипте борошно і ретельно перемішайте, щоб маса стала однорідною. Після того, як всі інгредієнти ретельно перемішані, виходить однорідне тісто по консистенції як жирний кефір. Перелийте його в форму, змащену маслом і присипану борошном.
Випікайте при температурі 180 ° C до сухої шпажки. Це займає приблизно 40-50 хвилин. Щоб верх не підгорів, через 20 хвилин від початку випічки, можете прикрити форму фольгою. Готовий корж вийміть з форми і дайте трохи охолонути на решітці, після чого зріжте «горбик» (він знадобиться для прикраси), а сам корж розділіть на 4 тонкі рівні частини.
Поки коржі остигають, займіться приготуванням крему. Для цього спушіть вершки з цукровою пудрою. Щоб вершки добре спушувались вони повинні бути дуже холодними
Кожен шар рясно змастіть кремом (за бажанням можете додати карамель, горіхи або шоколад) і залиште просочуватися при кімнатній температурі на кілька годин, після чого приберіть на холод.
Смачного!