Маринад на 2,5 літра води:
- 200 мл -9% оцту,
- 200 гр цукру,
- 70 гр солі.
Так само нам знадобляться:
- очищені часточки часнику і цибуля , ну і самі винуватці свята – дрібні огірочки
Рецепт приготування:
Дрібні огірочки миємо, обсушуємо, розкладаємо щільно по заздалегідь стерилізованих банках, разом з нарізаними кільцями цибулі і часточками часнику (все кладу на око), так само в кожну банку, у мене – вони 800 мл, кладу 10 грам насіння гірчиці, лист чорної смородини та вишневий лист, лист хрону, 1 шт лавровий лист , 3 горошини запашного перцю та по 5 горошин суміші перців, 1 гвоздику.
Воду з оцтом, цукром і сіллю, кип’ятимо протягом 5 хвилин, заливаємо наші підготовлені баночки, прикриваємо кришками.
Далі стерелізуємо готові банки з дрібними огірками протягом 10 хвилин.
Закручуємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного остигання. Огірочки приготовані за цим рецептом, чудово зберігаються як при кімнатній температурі і повторюся вони дуже хрусткі та смачні. З’їдається така баночка, за один присіст!