Маковий корж:
- 6 яєць,
- 100 г цукру
- 70 г борошна,
- 250 г маку,
- 10 г розпушувача
Лимонний курд:
- 1 яйце,
- 2 жовтки,
- 85 г цукру,
- 60 мл лимонного соку (один великий лимон),
- цедра 1 лимона;
- 30 г масла
Сирний крем:
- 700 г сиру домашнього,
- 400 г сметани (вершків),
- 250 г цукру,
- 16 г ванільного цукру
Рецепт, а також детальний процес приготування підглянутий у Лілії Цвіт.
З мого досвіду: курд ну дуже з яскраво вираженою кислинкою, але смачний! Брала в крем магазинний сир і сметану, тому підстрахувалась і додала масло: 450 г сиру, 250 г масла, 400 г сметани і 2-3 пакетика згущувача сметани (вершків).