М’якенький, як пушинка! Здобний рулет з маковою начинкою за рецептом моєї свекрухи – ну це дуже смачно!
Зміст
МАКОВИЙ РУЛЕТ
Складники:
Для тіста:
- Борошно – близько 350-400 г
- Дріжджі 1 ч/л
- Молоко – 250 мл
- Яйця – 1 шт.
- Масло вершкове – 80 г
- Цукор – 100 г
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Лимон (цедра) – 1 шт. (за бажанням, я не додавала)
- Сіль – щіпка
- Дрібку розпушувача
Для макової начинки:
- Мак – 250 г
- Молоко – 150 мл
- 200 мл води
- Масло вершкове – 50 г
- Цукор – 180 г
Рецепт приготування:
Готуємо тісто: тепле молоко з маслом, цукор, дріжджі перемішуємо.
Потім додаємо яйця, борошно, ванілін, розпушувач і замішуємо м’яке, не липке тісто.
Перекласти тісто в чисту миску, змащену олією, накрити рушником і прибрати в тепле місце для підйому на 1,5-2 години.
Поки тісто підходить, приготуємо макову начинку. Мак залити водою та варити 30 хвилин.
Влити молоко, додати цукор та вершкове масло.
Поставити макову масу на середній вогонь і довести до кипіння.
Потім зменшити вогонь до мінімуму і варити приблизно на годину.
Макову масу зняти з вогню, відкинути на друшляк з дрібними отворами і дати рідині стекти. В макову начинку ви можете додати родзинки та волоські горіхи – за бажанням, вийде також дуже смачно
Потім тісто розкачуємо, кладемо начинку і акуратно розподілимо.
Потім згорнути пласт тіста в рулет і залишити хвилин на 15-20.
Випікати макові пироги в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, приблизно 30-40 хвилин.
Рулет з маком , що остигнув нарізати на шматочки і насолоджуватися зі склянкою холодного молока.