Він пухкий, ніжний і неперевершено смачний. Легкий і дуже смачний яблучний пиріг на швидку руку.
Інгредієнти:
- борошно, 160 г;
- масло вершкове, 200 г;
- яйця, 2 шт;
- розпушувач, 2 ч.л;
- цукор, 160 г;
- кориця і цукрова пудра за смаком;
- яблука, 3 – 4 шт.
Для посипання потрібно:
- масло вершкове, 15 г;
- горіхи волоські, 40 г;
- цукор, 1.5 – 2 ст.л.
Готуємо:
За сорок хвилин до приготування, вершкове масло виймаємо з холодильника – воно повинно розм’якшитись.
Змішуємо масло з цукром і ретельно перемішуємо, вводимо по 1 яйцю і кожен раз добре спушуємо міксером.
Змішайте борошно з розпушувачем і просійте, додайте в масу і замішайте м’яке тісто.
Яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо на шматочки.
Застилаємо пергаментом нашу форму і викладаємо яблучні шматочки, посипаємо цукром з корицею.
Викладаємо на розрівняне тісто посипте шматочками масла, подрібненими на шматочки горіхами, цукром.
Випікаємо при 180º сорок хвилин. Але орієнтуйтесь на свою духовку і перевіряйте готовність сірником.
Коли пиріг охолоне, присипаємо пудрою.
Смачного!