Нам знадобиться:
- Капуста білокачанна – 3 кг
- Морква – 1 шт
- Лавровий лист – 5 листочка
- Чорний перець горошок – 15 горошин
- Сіль – 3 ч. л (чайних!)
Рецепт приготування квашеної капусти:
Капусту нашаткуйте дрібно дрібно, у мене спеціальна тертка, називається «ніж для шаткування капусти».
Додайте натерту моркву, сіль, перець та лавровий лист.
Ретельно перемішуйте, НЕ мніть тільки!! просто перемішуйте!
Заберіть капусту в емальований посуд, покладіть тарілку, а поверх важкий вантаж. Заберіть у тепле приміщення на 3 добу!
Щодня, прибираємо вантаж і проколюємо капусту дерев’яною палицею/ложкою.
Щоб усі гази, що утворилися, випустити назовні, ні в якому разі, не перемішуємо, а просто проколюємо. Потім знову ставимо під вантаж і так три дні!
Після цього прибираємо в банки і зберігаємо в прохолодному місці.
При подачі ми поливаємо соняшниковою запашною олією та цибулею ріпчастою, виходить смакота! Якщо ви наріжете капусту товсто, то і кваситься вона буде не 3 доби, а більше, майте на увазі!