Джерелами кальцію для людини є найчастіше молочні продукти. Це молоко, кефір, йогурт, сир, сметана. Також його багато в сирі, кунжуті. Але найчастіше експерти рекомендують заповнювати кальцій сиром. Однак, щоб кальцій затримався в організмі, а не пройшов просто транзитом, потрібно виконувати деякі умови.
Важливо! Кальцій засвоюється тільки з вітаміном D, жирами, деякими мікроелементами і білками. Тому важливо їсти не просто продукти, багаті кальцієм, а поєднувати їх з тими, які здатні вплинути на засвоєння кальцію в організмі.
Сир можна їсти з такими продуктами як:
вершкове масло, жовток, печінку, сир. У цих продуктах багато вітаміну D;
риба, цвітна капуста, квасоля, жовток. Ці продукти багаті фосфором;
вівсянка, гречка, гарбуз, горіхи, банани, смородина, абрикоси, курага, чорнослив, родзинки. Ці продукти багаті калієм і магнієм.
також буде хороше засвоєння кальцію з морквою, зеленню і медом.
Важливо вживання не знежиреного сиру, а 5 або 9%. Тільки так кальцій, що знаходиться в ньому буде засвоюватися. Експерти підкреслює, що засвоєння кальцію добре відбувається і при фізичних навантаженнях. Тому важливо приділяти час і спорту або будь-якої фізичної активності.
Можна просто їсти сир, змішаний з декількома ложками сметани, і отримувати від страви не тільки задоволення, але і користь для організму. Але ж може пропасти бажання є одне і те ж, особливо це часто стосується дітей. Тому можна спробувати приготувати страви з використанням сиру:
Сирники з яблуком і морквою, запечені в духовці або сирники з манкою.
Сир з зеленню і сметаною, який сміливо можна використовувати, як намазки на хліб.
Сирна запіканка з різними начинками або чізкейк.
Можна навіть приготувати сьомгу з сиром і зеленню або перці, фаршировані солоним сиром або супер сендвіч з сиром, зеленню і креветками.
Вживання сиру або інших молочних продуктів, що містять кальцій, дуже важливо для здоров’я людини. Адже це міцні кістки і зуби, здорові волосся і нігті. Але, тільки правильно вживаючи сир, можна отримувати достатню кількість кальцію для міцного здоров’я.