Консервовані кабачки нічим не гірші від огірків. Вони виходять хрумкі та неймовірно смачні. А процес консервування дуже простий, впорається навіть не досвідчена господиня. Таку страву не соромно поставити на святковий стіл або подати до головної страви на вечерю. Родина буде дуже задоволена хрумкими кабачками.
Складові:
Кабачки;
Кріп свіжий;
Часник 3 зуб.;
Лавровий лист 1 шт.;
Перець чорний горошок 8 шт.;
Перець гострий стручок;
Харчовий оцет 2 ст. л.;
Сіль 1 ст. л.;
Цукор пісок 1,5 ст. л.
Спосіб приготування:
Помийте гарно кабачки та обріжте краї.
В стерилізовану суху банку покладіть часник, кріп, лавровий лист, чорний перець та шматочок стручкового.
Наріжте кабачки кружками товщиною 1 см та щільно вкладіть у банку.
Покладіть ще кропу, залийте окропом та залиште на 15 хвилин.
Злийте воду, додайте цукор та сіль на 1 літр води за рецептом й доведіть до кипіння.
Додайте в банку оцет, залийте маринадом та закатайте кришками.
Переверніть банку та укрийте ковдрою.
Після повного остигання, переставне в прохолодне місце.
Смачного!