Сьогодні хочу поділитися з вами дуже простим рецептом приготування смачних і апетитних солодких хрустких вафель, за смаком нагадують хмиз. Готувати їх дуже просто і легко, а в підсумку виходить справжній кулінарний шедевр. Зараз ви самі в цьому переконаєтеся.
Для приготування нам знадобиться:
- Молоко – одна склянка.
- Яйце куряче – одна штука.
- Крохмаль картопляний – три столових ложки.
- Цукор – чотири столові ложки.
- Борошно пшеничне – одна склянка.
- Ванілін – один пакетик.
- Мед або цукрова пудра – за бажанням.
- Олія соняшникова без запаху – для смаження.
Як приготувати вафлі
Для початку нам необхідно куряче яйце ретельно збити вінчиком з цукром і ваніліном.
Далі в отриману суміш влити склянку молока, додати картопляний крохмаль, борошно і ще раз збити віночком до отримання однорідної маси без грудочок.
Тісто у вас має вийти такої консистенції, як для звичайних оладок.
Тепер в сковорідку налити олію і добре її нагріти.
Потім робимо найцікавіше – беремо металеву толкушку для картоплі, занурюємо її в гарячу олію на сковороді, а потім в тісто і знову в олію на сковорідці. Тісто готується дуже швидко і легко відстає від толкушки.
Готовий хмиз відокремлюємо виделкою і обсмажуємо з іншого боку до золотистого кольору.
Вафлі виходять схожими за смаком на хмиз. Потім викладаємо готові вафлі на паперовий рушник, щоб вбралася зайва олія, а перед подачею за бажанням їх можна посипати цукровою пудрою або полити медом.