Кабачки по-корейськи на зиму. До картопельки, кашки, або на закуску. Ну дуже смачні!
Інгредієнти:
- 3 кг молодих кабачків;
- 500 г свіжої моркви;
- 500 г білої цибулі ріпчастої;
- 5 болгарських перців червоного кольору;
- 1 головка часнику; 1
- пакетик універсальної приправи для приготування морквини по-корейськи;
- 1 стакан оцту 9% -го;
- 0,6 склянки олії;
- 1 стакан цукрового піску;
- 2 ложки столові кухонної солі;
- кілька стебел і гілочок кропу.
Приготування:
Промиваємо свіжі молоді овочі. Зрізаємо вершечки і хвостики.
Часник цибулю і моркву чистимо. Перець очищаємо від насіння.
На терці для корейських салатів натираємо моркву і кабачки.
Цибулю перчик і часник нарізаємо, якнайтонше.
Все змішайте в одній великій мисці, посоліть і посипте приправою і цукром. Влийте олію і оцет, усе гарно змішайте.
Залиште накриту ємність з салатом на 2,5 години. Простерилізуйте банки і кришки.
Розкладаємо по банкам як сам салат, так і всю рідину з маринадом. Вгорі кожної баночки залишайте 1,5 см вільного простору.
Простерилізуйте банки в каструлі з окропом протягом 40 хвилин, закрутіть кришки і дочекайтеся охолодження банок, потім перенесіть в місце для зберігання.
Смачного!