Це дуже смачно! Обов’язково зробіть!
З молодою картоплею ця страва буде по-особливому смачною.
Для рецепта необхідно взяти:
- 2 кабачка;
- 1 морква середня;
- 3-4 зуб. часнику;
- 4 ст. ложки з гіркою подрібненого кропу;
- соняшникова олія для смаження.
Метод приготування кабачків
Ріжемо кабачки тоненькими кільцями. Часник дрібно порізати і натерти моркву на грубій терці. Солимо і перемішуємо.
Смажимо кабачки в сотейнику на олії. Сильно жарити не потрібно.
Викладаємо обсмажені кабачки на паперову серветку, щоб вони охололи.
ПОРАДА: щоб кабачки не розвалювалися, смажте їх на сильному вогні.
Перекладіть кабачки шарами в глибокий посуд, між кожним шаром розстеліть шар начинки з моркви і часнику. Повинно вийти не менше семи шарів. Верхній шар повинен бути морквяним. Посипаємо зверху кропом.
Накриваємо тарілочкою і ставимо прес. Залишаємо на столі 4 години.
Потім прибираємо в холодильник на 1 добу кабачки для маринування.
Рідини буде багато, можна спробувати на смак і вирішити для себе додавати ще солі чи ні. Якщо треба буде досолити, розведіть трохи солі в цій рідині і знову залийте кабачки.