Українcький контент

  • ПОДІЇ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • СВІТ
  • РЕЦЕПТИ
  • ЦІКАВО
  • Home
  • РЕЦЕПТИ
  • Готуйте по-більше! Баклажани з солодким перцем у томаті – це дуже смачна і пікантна заготовка на зиму

Готуйте по-більше! Баклажани з солодким перцем у томаті – це дуже смачна і пікантна заготовка на зиму

Уляна Кіт
8 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Готуйте по-більше! Баклажани з солодким перцем у томаті – це дуже смачна і пікантна заготовка на зиму

Баклажани з солодким перцем у томаті

Складники:

  • Баклажани – 4 кг
  • Солодкий перець-1 кг
  • Томатний сік – 2 літри (можна свіжі томати на терці)
  • Сіль – 1.5 ст. ложки
  • Цукор-250 гр
  • Оцет-150 мл/9%
  • Олія -250-300 мл
  • Лавровий лист-10 шт
  • Перець горошок – 20 шт

Спосіб приготування:

У великій каструлі кип’ятимо томатний сік, сіль, цукор, олію, оцет, спеції.

Коли заправка добре закипіла, відправляємо туди почищені і порізані великими брусочками баклажани і солодкий перець.

Доводимо до кипіння, зменшуємо трохи вогонь і даємо покипіти 10-15 хвилин.

Розкладаємо по стерильних банках, перевертаємо і добре укутуємо до повного остигання.

Але якщо хочете перестрахуватися!

Робіть другим варіантом:

Далі, як роблю Я, повні банки накрити кришками, але не закручувати і відправити стерилізуватися в розігріту духовку до 180 на 30 хвилин (коли добре підуть до верху бульбашки – це показник того, що можна сміливо діставати з духовки).

Готові баночки добре зберігаються за кімнатної температури. У кого консервація зберігається у підвалі чи прохолодній коморі, тоді стерилізувати не потрібно. Перевернути і добре укутати до повного остигання.

Спробуйте і доводьте на свій смак.

У мене вийшло 10 баночок по 720 мл.

Джерело

Навігація записів

Найулюбленіші огірочки серед моїх заготовок: приємно-солодкуваті, за що їх з апетитом їдять всі, а особливо діти. Огірки на зиму без оцту
Торт «Пані Валевська» – чудовий рецепт файного пляцка від української господині

Related Articles

Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Уляна Кіт
16 Вересня, 202416 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Важливе за сьогодні

  • Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами
  • Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота
  • Запам’ятайте і візьміть собі до уваги! Ви точно не знаєте як сказати ЧЕРПАК українською!
  • Сім’я дружини переконала мене хрестити нашого малюка. Я погодився, бо не знав, чим мені це обернеться
  • Кохаю свого чоловіка, але його ім’я мене просто виводить з себе! І як його батькам було не соромно єдиному сину так долю ламати?!
  • Bօдa знօcить вce нa cвօємy шляxy! МIcтօ мíльйօнник пíд вeчíp пíшлօ пíд вօдy, людeй eвaкyюють вepтօльօти. П0вíдօмляють пpօ знaчнy кíлькícть з@гиблиx…
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes