Українcький контент

  • ПОДІЇ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • СВІТ
  • РЕЦЕПТИ
  • ЦІКАВО
  • Home
  • РЕЦЕПТИ
  • Готую такий пиріг майже щотижня, випікається всього 10 хвилин

Готую такий пиріг майже щотижня, випікається всього 10 хвилин

Уляна Кіт
13 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Готую такий пиріг майже щотижня, випікається всього 10 хвилин

Такий пиріг в моїй родині користується досить великою популярністю, і з’їдається буквально за один присід. Я тільки іноді змінюю начинки!

Сьогодні це картопля, сир і свіжа зелень, які відмінно поєднуються між собою і чудово доповнюють тонке рум’яне тісто. Готувати такий пиріг – одне задоволення, а їсти його – ще більшу насолоду!

І до того ж, випікається такий пиріг всього 10 хвилин! Спробуйте – я не сумніваюся, вам такий пиріг обов’язково сподобається!

Необхідні продукти:

Для тіста:

  • Кефір – 200 мл
  • Пшеничне борошно – 250-270 г
  • Соняшникова олія без запаху – 40 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукровий пісок – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч л.

Для начинки:

  • Картопля – 300 г
  • Сир (твердий або сулугуні – на вибір) – 200 г
  • Свіжа зелень – за бажанням.

Також буде потрібно:

  • Яйце – 1 шт. (для змащування верху)

Як приготувати пиріг

Для початку зробимо деяку підготовку начинки – беремо картоплю, очищаємо її і ставимо варитися в підсоленій воді до готовності.

А тим часом починаємо готувати тісто. У будь-яку відповідну миску для замісу тіста наливаємо кефір, кімнатної температури (якщо тільки-тільки дістали з холодильника, можете злегка підігріти в мікрохвильовці). Додаємо сіль, цукор, вливаємо олію.

Все добре перемішуємо вінчиком.

В окрему миску просіваємо борошно, додаємо соду і добре розмішуємо. І в кілька підходів додаємо борошно в кефірну масу. Можливо, у вас піде трохи більше борошна. Але при цьому додаткова порція не повинна перевищувати 30-40 г, інакше тісто вийде забитим, жорстким.

Поступово замішуємо тісто. Воно вийде м’яким, однорідним і майже не прилипає до рук і робочої поверхні. Збираємо його в кулю, перекладаємо в поліетиленовий пакет або просто затягуємо миску з тістом харчовою плівкою і даємо «відпочити», поки далі буде готуватися начинка.

Відварну картоплю розминаємо до консистенції пюре за допомогою м’ялки. Важливо не користуватися блендером, інакше у вас замість ніжного пюре вийде клейстер.

Далі на грубій терці прямо в миску з картоплею натираємо сир.

Додаємо дрібно посічену свіжу зелень.

Перемішуємо картопляно-сирну масу і пробуємо її. Якщо не вистачає солі – досолюємо. Звичайно ж, багато в чому смак начинки залежить від солоності сиру.

І тепер починаємо формувати пиріг! Зручно формувати його прямо на деку, не забувши постелити на нього силіконовий антипригарний килимок або лист пергаменту. Трохи посипаємо поверхню борошном, викладаємо шар з тіста і руками розплющуємо його в коржик. Зверху викладаємо начинку.

Потім збираємо краї коржа зверху, ретельно зчіплюючи їх між собою.

Перевертаємо «швом» вниз і акуратно розминаємо руками до зразкового діаметра 30 см. По центру робимо невеликий круглий отвір пальцем. Зверху змащуємо пиріг збитим яйцем.

Випікається такий пиріг в розігрітій до 220-230 градусів духовці протягом 10-12 хвилин до рум’яного верху. Готовому пирогу даємо трохи охолонути, нарізаємо і запрошуємо сім’ю пригоститися!

Виходить дуже ситно і смачно. Готуйте, пробуйте, Смачного!

Джерело

Навігація записів

Влітку готую тільки цей фірмовий суп (ще ніхто не здогадався з чого він, ділюся рецептом)
Вафлі зі згущеним молоком готую на сковорідці! Хрусткі трубочки без вафельниці і духовки

Related Articles

Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Уляна Кіт
16 Вересня, 202416 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Важливе за сьогодні

  • Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами
  • Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота
  • Запам’ятайте і візьміть собі до уваги! Ви точно не знаєте як сказати ЧЕРПАК українською!
  • Сім’я дружини переконала мене хрестити нашого малюка. Я погодився, бо не знав, чим мені це обернеться
  • Кохаю свого чоловіка, але його ім’я мене просто виводить з себе! І як його батькам було не соромно єдиному сину так долю ламати?!
  • Bօдa знօcить вce нa cвօємy шляxy! МIcтօ мíльйօнник пíд вeчíp пíшлօ пíд вօдy, людeй eвaкyюють вepтօльօти. П0вíдօмляють пpօ знaчнy кíлькícть з@гиблиx…
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes