Часто готую на вихідні різну випічку, адже щось дійсно смачне в магазині не так вже і легко. Найбільше люблю готувати страви, які не потребують значних затрат часу та продуктів. Ось і з вами вирішила поділитися одним із найулюбленіших таких десертів.
Цей торт є обов’язковим на день народження мого чоловіка, та ще й назва у нього така цікава — «Дамський каприз». Вам спершу може здатися, що його не так легко приготувати, але насправді це не так.
Торт «ДАМСЬКИЙ КАПРИЗ»
Найкраща випічка, яка ніколи не набридає. Торт складається з маку, кураги, чорносливу із горіхами та родзинками. Інгредієнти розраховані з розрахунком на один корж, а висоту ви можете регулювати так, як вам забажається.
Інгредієнти для тіста:
1 яйце
80 г борошна
120 г сметани 20% – ї жирності
120 г цукру
15 г крохмалю
1 ч. л. розпушувача
10 г какао (для темних коржів)
20 г масла для змащування форми
Наповнювачі:
100 г маку
100 г кураги
50 г родзинок
50 г чорносливу
100 г горіхів
Інгредієнти для просочення:
600 г сметани 20% – ї жирності
цукрова пудра за смаком
Інгредієнти для крему:
500 г вершків 33% – ї жирності
380 г вареного згущеного молока
Приготування:
1. Готуємо сухі наповнювачі: мак перемолоти в кавомолці, чорнослив подрібнити та змішати його з меленими горіхами. Родзинки також змішати з 50 г горіхів — їх додавати в темний корж.
Курагу подрібнити — її можна додати у світлий.
2. Форму (діаметр 24 см) застелити пергаментом, змастити вершковим маслом та присипати борошном.
3. Тісто готується перед випіканням. Потрібно змішати всі сухі компоненти, але не використовувати наповнювача, адже його додають в кінці. Все ретельно перемішати.
4.Збити яйця і додати сюди цукор. Збивати міксером, щоб маса стала світлішою, а тоді ще додати сметану. Продовжувати збивати, щоб цукор розчинився.
5. Додаємо до яєчної маси просіяне борошно з розпушувачем та збиваємо на мінімальних швидкостях.
6. Вимішуємо тісто разом з наповнювачем та виливаємо у форму.
7. Корж готувати у духовці при 180 градусах 25-35 хвилин. Не заглядайте до коржів перші 20 хвилин, тоді тісто добре зійде.
8. Охолоджені коржі потрібно змастити сметаною та цукровою пудрою. 100 г достатньо для просочення одного коржа. Залишити ще тісто зі сметаною на годину часу для хорошого просочення.
9. Готуємо крем: використовуйте охолоджені вершки, а потім міксером збий їх до м’яких піків. Після цього порційно слід додавати згущене молоко та збивати міксером, щоб утворилася однорідна суміш.
10. Торт можна складати у вільному порядку та змащувати всі коржі готовим вершковим кремом.
11. Залишилося ще прикрасити і все! Торт готовий!
12. Тепер найскладніше – залишити торт в холодильнику на декілька годин. Смачного!