Сьогодні, ми поділимося з вами простим рецептом неймовірно смачного італійського хліба чіабатта. У класичному варіанті такий хліб готуватися досить довго – 16-18 годин. Ми ж пропонуємо вам більш спрощений варіант. За смаком відмінностей немає!
Борошно – 400 г;
Оливкова олія – 40 мл;
Тепла вода – 300 мл;
Сухі дріжджі – 2 г;
Цукор – 7 г;
Сіль – 7 м
приготування:
У глибокій мисці просто змішуємо всі інгредієнти і замішуємо тісто.
Замішувати його необхідно недовго. Гладкості домагатися не варто, тому що в процесі бродіння тісто і так стане однорідним.
Накриваємо тісто рушником і відправляємо в тепле місце на 45 хвилин.
Руки змочуємо у воді і розмішуємо тісто. Трохи витягуємо його вгору і складаємо назад. Щоб було зрозуміліше, ми прикріпили відео внизу.
Накриваємо тісто і ставимо ще на 30 хвилин в тепло.
Потім, знову складаємо тісто і відправляємо ще на 40 хвилин в тепло.
Повторюємо попередній крок ще раз.
Робочу поверхню необхідно посипати щільним шаром борошна, оскільки наше тісто досить липке. Викладаємо його на поверхню і ділимо на 2 частини.
Викладаємо нашу чіабатту на присипане борошном лляне або вафельний рушник, утворюючи між хлібинами складки. Така техніка допоможе уникнути склеювання тесту.
Накриваємо тісто ще на 20 хвилин.
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Деко теж повинен добре прогрітися.
Викладаємо на деко пергамент і акуратно переносимо чіабатту.
Відправляємо в духовку на 30-35 хвилин. Якщо у вас електрична духовка, то на дно слід поставити деко з водою.
Перед подачею хліб повинен охолонути.