Для пирогів, печива, рогаликів, корзиночок і рулетів. Моє найулюбленіше пісочне тісто, яке ніколи не підводить.
Інгредієнти:
- Борошно-150 гр
- Масло вершкове – 75 гр
- Яєчний жовток – 1 шт
- Сіль – щіпка
- Вода – 3 ст. ложки
Готуємо:
Змішайте борошно і дрібку солі. Додайте холодне масло і подрібніть ножем, руками вимісіть, щоб суміш стала схожа на крихту.
Додайте жовток і 2 столові ложки холодної води. Вимішайте до однорідності, при необхідності додайте ще води.
Зліпіть з тіста кулю і загорніть її в плівку. Покладіть в холодильник на 30 хвилин.
Наше пісочне тісто готове до випікання. Можете пекти з нього печиво, пироги з різноманітними начинками, тістечка, рогалики. Випікайте при 180 градусах.
Смачного!