Всі ми зазвичай готуємо з добре знайомих продуктів. Але іноді варто звертати увагу і на субпродукти. Дуже корисні курячі шлунки – буквально чудодійний засіб!
Користь курячих шлунків:
Абсорбція токсинів – очищення шлунка, поліпшення мікрофлори. Курячі шлунки потрібно висушити і подрібнити, а потім приймати порошок в якості сорбенту при отруєннях, розладах.
Корисні мікроелементи – половина норми цинку для жінок і третина норми для чоловіків, багато селену.
Омолоджуючу дію на весь організм – уповільнення старіння клітин, підвищення еластичності шкіри.
Багато вітамінів (особливо групи В), що робить продукт корисним для тих, у кого діагностовано авітаміноз.
Денний раціон – розчинення каменів, абсорбція шкідливих речовин. Щоб зробити ліки, потрібно від кожного шлунка відокремити плівку, висушити її і подрібнити, потім додавати порошок в їжу.
Як готувати страви з шлунками: спочатку їх бажано проварити 40 хвилин (молоді кури) або 2 години (старі), щоб розм’якшити жорстку тканину. Менше часу витрачається на підготовку в скороварці або мультиварці.
Після варіння шлунки можна тушити, додавати в салати, обсмажувати з цибулею, в соусі, додавати в суп з локшиною.
Вибираючи продукт в магазині, потрібно дивитися на зовнішній вигляд. Блискуча чиста поверхня говорить про високу якість продукції. Охолоджені шлунки зберігаються всього 2 години.
Харчуйтеся правильно і будьте здорові! І з друзями не забудьте поділитися!