Регулярне вживання цибулі сприяє зниженню артеріального тиску і нормалізації рівня цукру в крові, а також запобігає передчасному старінню.
Він володіє противірусними, антибактеріальними, протигрибковими, протизапальними, протираковими, гіпоглікемічними і антиоксидантними властивостями, тому відмінно підходить для підтримки хорошого здоров’я, повідомляє Обозреватель і tuasaude.com.
Найбільш популярні види цибулі – жовтий, білий, фіолетовий і цибулю-шалот. Їх можна вживати як в сирому вигляді, так і в консервованому, смаженому або запеченому. Точна кількість, щоб отримати всі переваги ще не встановлено, проте деякі дослідження показують, що вона повинна складати не менше 25 г в день.
Головні переваги лука для здоров’я
Зменшує рівень “поганого” холестерину і тригліцеридів, оскільки містить сапоніни – речовини, які знижують ризик серцево-судинних захворювань (атеросклерозу і серцевих нападів).
Знижує артеріальний тиск, так як в ньому є алліін і антиоксиданти, що сприяють розслабленню судин і поліпшенню кровообігу. Крім того, може надавати антитромбоцитарну дію, знижуючи ризик утворення тромбів, які викликають інсульт.
Допомагає в запобіганні та боротьбі з такими хворобами, як грип, застуда, тонзиліт, астма, алергія, рак і кандидоз. Це обумовлено наявністю кверцетину, антоцианінів (фіолетовий лук), вітамінів комплексу B, C і інших антиоксидантних сполук, які виділяються протимікробну і протизапальну дію.
Регулює рівень цукру в крові, оскільки містить кверцетин і сполуки сірки, які мають гіпоглікемічними властивостями, що робить його відмінним продуктом для людей з преддиабетом і діабетом.
Запобігає передчасному старінню, так як багатий антиоксидантами, які захищають клітини організму від пошкоджень, викликаних вільними радикалами.
На додаток до цього, деякі дослідження показали позитивні результати щодо використання сирого цибулевого соку для шкіри голови, щоб допомогти в лікуванні випадіння волосся і алопеції (облисіння).