Календула – це лікарська рослина, до складу якої входить багато біологічно активних речовин.
Календула відома як засіб загоєння ран і лікування шкірних захворювань, її протизапальні та антибактеріальні властивості використовують також в косметології та медицині. Властивості календули були вивчені лікарями Китаю, Індії, Греції ще в стародавні століття, їх застосовували вчені Німеччини та Франції.
Квітки календули містять велику кількість каротиноїдів, які захищають організм та зміцнюють імунітет. Насіння цієї квітки насичені ефірними оліями, які збагачені гліцеридами і кислотами. І завдяки саме всім цим корисним речовинам, квітки календули настільки широко застосовні в народній та офіційній медицині.
Календула використовується для лікування безлічі хвороб. Допомагає при:
Маститу;
Кон’юнктивіту;
Лихоманки;
Серця та гіпертонічної хвороби;
Клімаксу;
Сечокам’яної хвороби;
Ерозії шийки матки;
Облисіння;
Невритів та невралгії;
Запальних захворювань горла та ротової порожнини;
Шлунку та дванадцятипалої кишки;
Печінки;
Порушення пам’яті та сну.
Чай з календули та куркуми
Інгредієнти:
Чорний перець 1 дрібка;
Квітки календули свіжі 6 шт. або сушені 2 ч. л.;
Вода 0,5 л;
Імбир нарізаний 2 ст. л.;
Куркума нарізана 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Пелюстки рослини потрібно відокремити від квіток.
Всі інгредієнти помістити в посудину, окрім пелюсток, залити водою та закип’ятити.
Відварювати 25 хвилин на маленькому вогні.
Зніміть з вогню, додайте пелюстки, закрийте кришкою та залиште на 10 хвилин.
Вживати в теплому вигляді. Також можете змішувати з молоком та медом.
Будьте здоровими!